Investeren in assistentiewoningen?


Zoals u overal leest ligt de opbrengst van de meeste spaarboekjes lager dan de inflatie. Met andere woorden verliest je geld op de bank zijn waarde. Vastgoed stijgt elk jaar in waarde en zorgt voor een duurzame, veilige en tastbare investering.

Investeren in serviceflats en assistentiewoningen is een duurzame, veilige, tastbare en ethische belegging! Vandaag bevinden er zich in België +- 2.000.000 Belgen in de categorie van de 65-plussers.  En deze groep zal steeds blijven stijgen. De zorgsector kampt al enige tijd met een tekort aan plaatsen en woonzorgcentra worden pas een oplossing als senioren hulpbehoevend worden. Assistentiewoningen bieden hier een oplossing. Bewoners van assistentiewoningen kunnen volledig zelfstandig blijven wonen maar hebben wel steeds de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende diensten wanneer ze dit nodig achten. Met assistentieflats wordt er ingespeeld op de 65-plussers die gehecht zijn aan hun vrijheid.

Er is steeds meer vraag naar betaalbare woningen en flats waar senioren zelfstandig en zorgeloos kunnen wonen en waar men toch steeds verschillende dienstverleningen achter de hand heeft. Denk hierbij aan het leveren van boodschappen,  kwalitatieve warme maaltijden, dokters, verplegers en meer.

Naast het feit dat er steeds vraag zal zijn naar assistentiewoningen  zorgt dit ook voor een mooi rendement! Zo kan je vlot een netto rendement behalen van 3% - 3.5%. Door de stijgende vraag naar deze vorm van wonen is er technisch  gezien ook steeds een huurgarantie.

 Er zijn ook nog enkele fiscale voordelen wanneer het gaat om erkende assistentieflats. Hier geniet je van 12% BTW in plaats van 21% BTW bij de aankoop. Als volle eigenaar van een assistentieflat wordt je ook vrijgesteld van onroerende voorheffing!

Na het appartement verhuurd te hebben en de huurgelden hiervan te hebben genoten kan je op een bepaald moment ook beslissen om op latere leeftijd het appartement zelf te betrekken. Indien dit niets voor jou is dan en je beslist om op een later tijdstip de flat te verkopen dan kan je steeds rekenen op een aardige meerwaarde!

Kortom, investeren in erkende assistentiewoningen is steeds aan te raden. Zeker wanneer het gaat om erkende assistentieflats zoals deze van Senior Homes.

Wil je meer informatie omtrent de erkende assistentieflats van Senior Homes neem dan zeker contact met ons op! Wij geven jou vrijblijvend alle informatie die u wenst te weten en reserveren voor jou een plaatsje op de informatiemomenten of een bezoek aan een modelappartement.

Neem alvast een kijkje op onze website: http://www.immods.be/nl/immo/142574/investeren-in-assistentieflats 

Keer terug
Immo DS

Login Eigenaars